Interhome nedsætter priserne på ferieboliger i Schweiz

Det schweizisk-baserede Interhome – Europas førende formidler af ferieboliger – sætter sine priser ned på ferieboliger i hele Schweiz. Årsagen er den Schweiziske Nationalbanks beslutning om at ophøre med at lade Schweizerfrancen være bundet til Euroen.

SNB's beslutning i januar forøgede på en dag prisen på schweiziske ferieboliger med 17% for turister fra Europa. Det betød at den schweiziske turistsektor blev ramt af mange aflysninger og en nedgang i last-minute bookinger. Heldigvis havde denne udvikling kun lidt eller ingen omgående negativ påvirkning for Interhome.

Men der er dog grund til bekymring for den kommende sommersæson. Bookinger på schweiziske destinationer er faldet brat, og ligger i øjeblikket 40% under sidste års niveau. Bookinger fra gæster fra Europa er faldet med 25%.

Interhome har i tæt samarbejde med ferieboligernes ejere besluttet at reducere priserne for leje af ferieboliger i Schweiz. Nedsættelsen er på gennemsnitligt 20% og gælder for feriegæster fra alle lande, og også gæster fra Schweiz.